Banyo Tadilatı Ve Dekorasyon
AYDINLATMA
Dışa bakan camlı açıklıklar aracılığıyla sağlanacak doğal havalandırma her zaman tercih edilir. Tavana yerleştirilebilecek tek bir aydınlatma elemanı her zaman yeterli olmaz, banyo küveti veya duşun lavabo ile tezgahın ve ayrı bir bölüm olarak düzenlenen tuvalet mekanlarının her birinin üzerinde ek aydınlatma elemanları bulunmalıdır. Küvet veya duşun üzerindeki aydınlatma elemanı su buharına dayanıklı olmalıdır.
HAVALANDIRMA
Banyolarda, kirli havanın dışarıya atılarak temiz havanın içeri alınmasını sağlamak için doğal veya mekanik havalandırmaya ihtiyaç vardır. Döşeme alanını 1/20’sinden daha az olmayan minimum 0,14 m2 alana sahip pencereler aracılığıyla doğal havalandırma sağlanmalıdır. Doğal havalandırma yerine mekanik havalandırma sistemi de kullanılabilir. Havalandırma fanı duşa yakın bir yerde, banyo kapısının karşısında bulunan bir dış duvarın yüksek bir noktasında konumlandırılmalıdır. Doğrudan dışarıya bağlanmalı ve saatte beş defa hava değişimi sağlayabilmelidir. Çıkış noktası, dışarıdan hava girişini sağlayan açıklıktan en az 900 mm uzaklıkta olmalıdır.
ELEKTRİK
Elektrik düğmeleri ve prizleri gerekli yerlere yerleştirilmeli, fakat sudan veya ıslak alanlardan uzak olmalarına dikkat edilmelidir. Banyo küveti veya duştan ulaşılabilir bir yerde bulunmamalıdır. Tüm prizler hata akımı koruma cihazı ile korunmalıdır.
ANKARA SU TESİSATI,
Tesisat duvarları gerekli su boruları, pissu çıkışları ve havalandırma menfezlerinin yerleştirilmesi için yeterli derinliğe sahip olmalıdır.
ISITMA
Isıtma döşemeye yerleştirilen sıcak hava menfezleri, hidrolik veya elektrikli süpürgelik birimleri veya duvara monte edilen ısıtıcılar gibi geleneksel yöntemlerle sağlanabilir.
BİTİRİŞLER
Küvet ve duş teknesinin çevresini kaplayan duvarlar neme dayanıklı bir malzemeden yapılmalıdır. Tüm bitirişler dayanıklı, sıhhi ve kolay temizlenir malzemeden yapılmalı, döşeme kaplaması kaymaz bir malzemeden olmalıdır.
Ankara Banyo Tadilatı