Çetinkaya Dekorasyon olarak uygulama aşamasına geçmeden önce Dekorasyon planlama Çalışmasını yaparak dekorasyon uygulamasından sonra hataları en aza indirerek müşterimizi memnun etme çabası içerisindeyiz. Hem görsellik hemde kullanım amaçları, dekorasyon planlamasında dikkate alınmaktadır.Mimari çalışmalarda da esasen yapıların içinde veya dışında uygulanan süsleme işidir. Odaların, salonların cami ve sarayların zevkli bir biçimde süslenmesi de Dekorasyon konusunun sınırları içine girer. Dekorasyon iç süsleme ve dış süsleme adı altında iki kısma ayrılır. Bunlardan dış süsleme daha çok mimarlıkla ilgilidir.
iç dekorasyon, insanların azami derecede rahat ve huzur içinde yaşayabilmeleri gayesiyle iç mekanların çeşitli unsurlarının uygun bir şekilde bir araya getirilmesi anlamındadır. iç dekorasyon deyimi 20. asrın başlarında ortaya çıkmasına rağmen, insanoğlu adem aleyhisselamdan beri bu unsurlar arasında uygunluk kurmak ihtiyacını her zaman duymuştu. Elimizde ilk insanların yaşadıkları, ibadet ettikleri birimleri nasıl döşedikleri dekore ettikleri hakkında bilgi yoktur. Fakat bugün elde bulunan yazı ve resimler sayesinde mısır, Roma ve islamiyetin gelişinden sonra ortaya çıkıp muhteşem medeniyetler kuran irili ufaklı yüzlerce islam devletinde evlerin ve diğer sosyal yapıların nasıl dekore edildiği bilinmektedir.
iç mimari aydınlatma, duvarların ve döşeme eşyasının süslü görünüşü, belirli bir tesir yapmak maksadıyla yapılmıştır. iç döşeme eşyalarının en önemlileri tunçtan yapılmış açılır kapanır iskemle ve masalardı. Şömineler, tahtadan yapılmış birtakım eşyalar, tavan ve duvardaki renkli süslemeler,kabartmalar, pencere çerçeveleri ve üzerinde asılı bulunan perdeler iç dekorun tamamlayıcılarıydı. iç süslemede Avrupada kullanılan şekil dik, sivri, katı görünümündeki biçimlerden meydana gelirdi. Türklerde iç dekorasyon ise, kaba, keskin hatlardan uzak, zarif, yormayan, zevk ve inceliği ifade edecek şekilde olurdu. Dış süsleme ise mimarı sanat özelliğini taşırdı. Çetinkaya Dekorasyon geçmişten günümüze kadar gelmiş mistik olguları da göz önünde bulundurarak müşterisinin beğenisini kazanma çabası içerisindedir.
Ev tadilatı öncesi aynı çatı altında yaşayan insanların ortak katılımı ile evde yapılacak tadilat uygulamasının bir planı hazırlanmalıdır. Değiştirilmesi ya da onarılması gereken salon, mutfak, banyo, yatak odası ve evin diğer bölümleri için ihtiyaç ve öncelik listesi oluşturulmalıdır. İhtiyaç ve öncelikler belirlendikten sonra ev dekorasyonu uygulamasını yapacak firma ile bağlantıya geçilmeli, plan üzerinde ayrıntılı bir şekilde fikir alış verişi yapılmalıdır. Herhangi bir evde mükemmel sonuçlar veren uygulamalar farklı bir evde yetersiz kalabileceği için, kopya denilebilecek projelerden kaçınılmalı, evinizin ihtiyacına göre bir tadilat projesi hazırlanmalıdır.
Ev tadilat süresi yapılacak uygulamaların ve uygulamada kullanılacak mobilya, dolap, duşakabin vb. malzemelerin imalat sürelerine, evin boş ya da oturulan eşyalı bir ev olmasına göre değişiklik gösterir. 3+1 ortalama büyüklükteki boş bir evin komple tadilatı 20-25 gün arası sürmektedir. İçerisinde yaşanılan eşyalı bir evin tadilat süresi de 30-35 gün arası sürebilmektedir.
Ev dekorasyon uygulamaları bir bütün olarak düşünülmeli, eğer mümkün ise tadilat uygulaması evin her bölümünü kapsamalıdır. Komple tadilat yapılması mümkün olmayan durumlarda ise bir öncelik sırası hazırlanmalı, bakım onarım işleri zamana yayılarak diğer bölümler ile uyumlu bir şekilde tamamlanmalıdır.